Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen loont. Wij zijn er trots op dat wij energiezuinige installaties voor onze klanten ontwerpen en installeren die niet alleen duurzaam zijn, maar ook zakelijk gezien interessant zijn.

Zonnepanelen: fiscale voordelen

Zodra u als bedrijf investeert in duurzame energiebronnen, bijvoorbeeld zonne-energie, kunt u rekenen op een aantal fiscale voordelen. Zo komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor de kleinschaligheidsaftrek (KIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit zijn fiscale voordelen waarmee u de terugverdientijd van zonnepanelen sterk kunt bekorten. Deze kortingen zijn vooral interessant voor ondernemingen die beschikken over eigen bedrijfspanden en die te maken hebben met een relatief hoge belastingdruk. Maar ook voor kleine bedrijven kunnen zonnepanelen interessant zijn, zeker wanneer men beschikt over voldoende dakoppervlak met een gunstige ligging.

Zonnepanelen en power optimizers

Er is een groeiende vraag naar zonnepaneelsystemen met power optimizers. Bij dit systeem is elk zonnepaneel voorzien van een power optimizer en kan elk paneel afzonderlijk geschakeld worden. Het grote voordeel van dit systeem is dat de totale energieopbrengst minder negatief beïnvloed wordt wanneer één of enkele panelen minder goed presteren, bijvoorbeeld als gevolg van schaduw of vervuiling. Dit in tegenstelling tot een traditioneel systeem zonder optimizers waarbij het rendement sterk afneemt wanneer één zonnepaneel slecht presteert. Zonnepanelen met power optimizers zijn vooral interessant als uw daken gedeeltelijk in de schaduw liggen of bij dakoppervlakken met verschillende hellingshoeken.

Advies, installatie en onderhoud van zonnepanelen

Wij installeren al tientallen jaren zonnepanelen in Lexmond en omgeving. Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor het onderhoud hiervan. Wij denken graag met u mee en vinden het een uitdaging om energiezuinige systemen op maat te ontwerpen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook financieel interessant. Ook geven wij graag advies over andere energiebesparende investeringen zoals ledverlichting en domoticasystemen.

Werkgebied Liefhebber Elektrotechnisch Installatiebedrijf

Wij voeren opdrachten uit met een reistijd tot circa één uur vanaf Lexmond (van Den Haag tot Arnhem en van Amsterdam tot Breda).

Wilt u meer informatie over zonnepanelen en de besparing die u ermee kunt bereiken? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de verschillende systemen en over de financiële voordelen voor uw bedrijf.