Domotica – voorzie uw organisatie van alle gemakken

Domotica is het aansturen van elektrische apparaten en systemen door middel van elektronica en informatica. Makkelijk gezegd: u bedient of raadpleegt met één druk op de knop meerdere apparaten tegelijk. Denk hierbij aan een alarmsysteem dat u via de smartphone aan of uit zet, of aan een deuropener die gekoppeld is aan een toegangscontrolesysteem. Wij installeren al jaren domoticasystemen voor onze klanten in Lexmond en omgeving en zijn overtuigd van de vele voordelen. Domotica heeft de toekomst en wij zijn er trots op dat we in onze branche voorop lopen met deze veelbelovende technologie.

Voordelen van domotica

Met domotica kunnen allerlei apparaten op een slimme manier aan elkaar gekoppeld worden. Zo ervaart u direct meer gebruikersgemak. Maar domotica kent nog meer voordelen:

  • Verhoogde veiligheid: door slimme sensoren te koppelen aan bijvoorbeeld een bewakingssysteem kunnen alle onderdelen in het systeem zoals deuren, camera’s, ramen en verlichting automatisch worden bediend. Het systeem, dat doorgaans bestaat uit een centrale computer, registreert alle activiteiten in een gebouw en kan in noodgevallen zelf de hulpdiensten inschakelen en belangrijke informatie versturen via het internet.
  • Efficiënt werken. Met behulp van een domoticasysteem kunt u via een tablet of smartphone belangrijke statusinformatie opvragen en bedient u apparaten op afstand. U hoeft dus niet fysiek op locatie aanwezig te zijn.
  • Energiezuinig werken. Regel het verwarmingssysteem of de verlichting in een gebouw elektronisch, zodat u het energieverbruik optimaliseert. Voorbeeld: in een ruimte die (tijdelijk) niet gebruikt wordt, hoeft het licht niet continu te branden en is verwarming onnodig.

Voorbeelden van domotica:

  • Automatisch schakelen van de verlichting
  • Integraal alarmsysteem of een toegangscontrolesysteem (camera’s, raamsensoren, deursensoren, licht, brandmelders)
  • Op afstand bedienen van deuren
  • Persoonlijke alarmering (bijvoorbeeld in een zorginstelling waarbij een alarmknop gekoppeld is aan een observatiecamera en een hulppost)
  • Slimme thermostaten
  • Zonnepanelen (aansturen en monitoren van het verbruik via internet)

Domotica heeft de toekomst

In de nabije toekomst zullen we steeds meer toepassingen van domotica zien, omdat het een techniek is die goed aansluit bij nieuwe technologische ontwikkelingen en bij gebouwen van de toekomst. Wilt u meer informatie over de voordelen en toepassingsmogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden voor uw bedrijf.

Wat is Niko Home Control?

Dit is het domoticasysteem van de leverancier Niko
Niko Home Control is het neusje van de zalm: centrale bediening, bediening via een app eender waar ter wereld, opvolging van energieverbruik, veiliger wonen via toegangscontrole en automatisch sturen van verlichting, meer comfort dankzij automatische verwarming en ventilatie, met 1 toets alle lichten en stopcontacten in- en uitschakelen….

Hager KNX demo

Hager KNX Domovea

Niko Home Control