Bekabeling voor uw organisatie

De bekabeling is steeds een van de belangrijkste onderdelen in een elektrotechnisch systeem. De juiste bekabeling is van cruciaal belang voor het goed en veilig functioneren van het systeem en daarom is het belangrijk dat de aanleg ervan professioneel en volgens de gestelde richtlijnen gebeurt. Liefhebber legt de bekabeling van uw project aan, zodat u hier jarenlang voordeel van heeft.

Bekabeling: meer dan 50 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in het aanleggen, aanpassen en onderhouden van elektrotechnische installaties. Daarnaast verzorgen wij voor onze zakelijke klanten in Lexmond en omstreken de bekabeling voor:

  • Datanetwerken
  • Brandmeldinstallaties, inbraakinstallaties en ontruimingsinstallaties
  • Camerasystemen
  • Domoticasystemen
  • Lichtgroep- en krachtgroepinstallaties

Ontwerpen en adviseren

Naast aanleg en onderhoud van elektrische installaties ontwerpen wij ook systemen en geven wij advies op het gebied van bekabeling, domotica, datanetwerken en andere veelvoorkomende systemen. Wij denken met u mee en bieden een oplossing op maat die voor alle partijen het voordeligst is. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk om dure voorzieningen voor bekabeling te treffen, maar past een draadloze oplossing beter, of kunnen we gebruik maken van bedrading die al aanwezig is. De installatiekosten blijven op deze manier tot een minimum beperkt zonder in te boeten op kwaliteit.

Kwalitatieve, storingsvrije bekabeling

Voor een goede, storingsvrije en veilige werking van een elektrisch systeem of datanetwerk is hoogwaardige bekabeling belangrijk. Zo nemen de doorvoersnelheden in datanetwerken bijvoorbeeld steeds meer toe. Het is daarom belangrijk om daar bij het ontwerp van de installatie rekening mee te houden. Storingen door externe invloeden zijn nooit helemaal uit te sluiten, maar door te kiezen voor hoogwaardige bekabeling kunnen ze wel tot een minimum worden beperkt. Wij gebruiken daarom uitsluitend goed afgeschermde kabels en aansluitmateriaal van hoge kwaliteit.

NEN 1010 keuring

Volgens het bouwbesluit moet elke nieuwe elektrische laagspanningsinstallatie gekeurd worden volgens de regels zoals die in de NEN 1010 zijn vastgelegd. Dit is een verplichte veiligheidskeuring waarmee de eigenaar van de installatie kan aantonen dat dat de elektrische installatie veilig is en volgens de wettelijk verplichte veiligheidseisen is aangelegd. Wij voeren deze keuring voor u uit.

Wat houdt de keuring concreet in?

  • Inspectie van de totale installatie (waaronder de bekabeling)
  • Inspectie van de groepenkast (inspecteren op juiste werking en juiste aansluitingen)
  • Beoordelen van de installatietekeningen (moeten in overeenstemming zijn met de installatie)
  • Inspectie van eventuele verbruikers (machines, besturingskasten, elektrische apparaten)
  • Indien gewenst een thermografische inspectie (inspectie van de groepen met een warmtecamera)

Schakel Liefhebber in

Bel ons of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.